facebook

Lärmiljöpodden – prisad podd från ÅWL

Under den senaste hösten och våren spelade vi på ÅWL in 20 avsnitt av vår alldeles egen podd Lärmiljöpodden. En podd om vad som är bra lärmiljöer, vad som krävs för att utveckla bra lärmiljöer och vilka fallgropar vi ska undvika.

I programmet pratar Louise Lindquist Sassene med gäster som alla är experter inom sina områden om vad bra lärmiljö behöver vara och hur den kan planeras utifrån arkitektur, digitalisering, ekonomi, inkludering, hållbarhet, neurovetenskap, pedagogik, politik, psykologi, staden och tekniken, för att belysa hur allt hänger ihop.

I avsnitten har vi täckt så skilda ämnen som ljudmiljö, bra miljöer för barn med NPF-diagnos, inkluderande utemiljöer, upphandlingsjuridik, hur man bygger en CO2-neutral förskola och mycket däremellan.

Tillsammans är avsnitten en bra källa för kunskap och inspiration för dig som på något sätt jobbar med lärmiljöer, eller bara är intresserad av miljöerna som utgör Sveriges största arbetsplats.

Louise och Lärmiljöpodden fick i maj i år Skolhusgruppens pris ”Högsta betyg Stort A” med motiveringen:

”Lärmiljöpodden är intressant och välgjord med öppna samtal i ett brett spektrum. Louise Lindquist Sassene lyfter perspektiven i viktiga frågor inom olika lärmiljöområden. Resonemangen är lätta att följa även när det blir komplext. Louise håller i podden en trevlig samtalston, är alltid påläst och borrar stringent i frågorna.” 

 

Här kan du lyssna på alla avsnitt av Lärmiljöpodden.

 

Louise Lindquist Sassene, arkitekt, affärsområdesansvarig samhällsfastigheter