facebook


Inredning

Den invändiga miljön blir allt viktigare ur ett långsiktigt perspektiv eftersom det ofta är här man kan göra stor skillnad när lokaler ska omvandlas eller anpassas till nya förutsättningar.   


Vi står idag inför stora förändringar där vi behöver tänka om och tänka rätt och fokusera på att använda de resurser och befintliga byggnader vi redan har, på ett smartare sätt.  


Vi inreder alltid med stor omtanke för både miljön och människan. Vi skapar platser och miljöer där människor ska vistas, leva, jobba och bo under många år. När vi tar oss an ett nytt projekt inventeras vad som redan finns på platsen och vad som går att återbruka eller omvandla. Ofta är det mycket mer än vad man tror. Ingenting ska behöva slängas i onödan och ofta finns det mycket pengar att spara genom att inte tänka nytt i första taget. 

När du samarbetar med oss kan du vara trygg i att vi alltid tar hänsyn till helheten och samtidigt värnar om de små detaljerna. Ofta är det där vi skapar det unika uttrycket som både känns och upplevs. Vi har lång och dokumenterad erfarenhet av små som stora projekt inom allt från hyresgästanpassning och kontor till återbruk och omvandling. Vår expertis inom neurodesign och WELL-certifiering skapar goda förutsättningar för att trivas länge.   Som kund är du alltid delaktig i vår process. Tillsammans når vi fantastiska resultat.  

Vad vi erbjuder inom inredning

Konceptutveckling

Genom ett starkt koncept realiseras drömmar och visioner. Vi analyser ert projekts förutsättningar, rumsliga såväl som ekonomiska och logistiska, och tar fram ett koncept för att konkretisera visionen och ge vägledning för projektets genomförande.


Återbruk och omvandling  

Genom smarta processer kan gammalt få nytt liv och älskade saker få ny mening.  Att jobba med återbruk och omvandling är inte bara tacksamt som metod utan också respektfullt mot miljön. Vi har erfarenhet av både stora och små återbruksprojekt och vet att våra kunder uppskattar att vi kan jobba både klimatsmart och ekonomiskt på samma gång. Kanske behöver du hjälp med att se vad som går att återbruka och omvandla i din befintliga lokal? 

Neurodesign  

Det är bevisat att olika rumsliga egenskaper som rummets planering, organisation, färger, dofter, ljus, ljud, material och andra element påverkar oss känslomässigt.   
Med kunskap om hjärnan och medveten design kan vi skapa miljöer där människorna som vistas blir mer kreativa, jobbar mer fokuserat eller generellt mår bättre.  

Specialsnickeri  

Ibland behövs det där lilla extra. Kanske för att förstärka ett koncept eller för att standardprodukterna inte räcker till för att lösa just den funktion eller den estetik som  önskas. I de fall kan vi rita specialanpassad inredning som våra samarbetspartner utför och levererar.   

Ombyggnad  

Det går att göra underverk med små medel och förvalta det vi redan har. Vi hjälper dig att hitta den bästa rumsliga lösningen om din lokal behöver anpassas för nya behov eller helt andra funktioner eller kvaliteter som finns idag. 

Designdialog  

Med hjälp av designdialog skapar vi de allra bästa förutsättningarna för samverkan mellan olika parter i ett projekt och därmed även de bästa lösningarna. Metoden används för att identifiera och svara på en verksamhets olika behov utifrån olika kompetenser. Som kund är du med hela vägen och har möjlighet att påverka varje beslut som tas.  

Visualiseringar  

Visualiseringar är ett utmärkt verktyg för att tidigt i processen visa hur slutresultatet kan bli. Vi tar fram visualiseringar i olika skeden och på olika detaljerade nivåer beroende på vad du som kund behöver.    

Vår arbetsprocess

Vi tror på det personliga mötet. För oss är det viktigt med delaktighet, samskapande och en öppen dialog igenom hela processen för att nå bästa resultat.

Vill du veta mer om hur vi jobbar med inredning?


Hör av dig till affärsområdesansavriga för inredning
Lukasz Krupinski

+46 736 61 51 08
lukasz.krupinski@awlark.se

Projekt

Inredningsprojekt:

 • Ny Teknik

  Ny Teknik

  Från 1 000 kvm till 250 på fyra månader   Ibland är det bråttom av olika anledningar. När Ny Teknik med systerredaktioner skulle flytta ihop till en gemensam lokal innebar det en stor omställning och många utmaningar. Men med hjälp av ÅWL:s erfarna inredningsarkitekter och en hel del återbruk gick det både smärtfritt och snabbt.   Förväntningarna…

  Läs mer

 • Dospace

  Dospace

  Återbruk har varit en viktig faktor av framför allt två anledningar; klimatet och budgeten. Så mycket intryck för så lite utlägg som möjligt, skulle man kunna säga. Att jobba med återbruk där det är möjligt är alltid det billigare alternativet.

  Läs mer

 • Ideal of Sweden

  Ideal of Sweden

  Ett elegant kontor med stor variation – utformat efter människors olika behov under en arbetsdag. Det beskriver iDeal of Swedens nya huvudkontor i Norrköping, där vi har ritat inredningen. Med plats för det professionella arbetet, de livfulla sociala mötena, och den lugna vrån för återhämtning.  Identitet och behov iDeal of Sweden är ett globalt modevarumärke…

  Läs mer

 • Newport

  Newport

  Tradition och avantgarde i lyxförpackning   Vi fick i uppdrag att rita Newports flagship store i centrala Norrköping, en 350 kvadratmeter stor butikslokal fylld med möbler och inredning. Här har vi utifrån koncept- och behovsanalys tagit fram ett designkoncept för hela butiksfasaden och dess inredning.   Ett inredningskoncept som plockar det bästa ur två världar…

  Läs mer