facebook

ÅWL ritar Kalmars nya badhus

ÅWL ritar Kalmars nya badhus som utvecklas tillsammans med Kunskapsporten. Ett hållbart badhus som bildar en knutpunkt i det nya området Snurrom och blir en ny destination i Kalmar.

Badhuset i Snurrom kommer på sina 15 000 kvm rymma en 50-metersbassäng, lekbad, vattenrutschbana, spa, café och gym samt en mängd andra funktioner. Badhuset kommer även att användas av Region Kalmar för bland annat rehabverksamhet. För att de olika aktiviteterna inte ska inkräkta på varandra fördelas dessa i fem olika byggnadskroppar, vilket också bryter ner skalan på byggnaden och anpassar den till platsen. Materialen ska vara enkla och robusta för att skapa en byggnad med lång livslängd.

— Badhusets gestaltning med sina varierande volymer i enkla och robusta material ger platsen stadsmässiga kvalitéer samtidigt som den är öppen och välkomnande. Vi vill skapa ett badhus för alla som blir en samlingspunkt i den nya stadsdelen Snurrom i Kalmar och lockar besökare från hela regionen, säger Malin Pappila ansvarig arkitekt.

 

— Vi har arbetat fram ett fantastiskt fint förslag för Kalmar och hela Kalmarsundsregionen! Det blir ett vackert och mycket hållbart hus med många aktiviteter för kalmarborna och samtidigt en stark magnet för turister. Det är glädjande att kommunfullmäktige i Kalmar med klar majoritet valt att markera sitt förtroende för Kunskapsporten. Vi har under 14 år byggt upp en kompetens för lärande hus – såväl fysiska som intellektuella – som vi nu utvecklar ytterligare med vårt största projekt hittills! Säger Joakim Ollén, grundare och vd Kunskapsporten AB