facebook

Bygglov klart för Seminariet i Uppsala

Efter en omsorgsfull process med att gestalta de nya kvarteren i Seminarieparkens kulturhistoriska miljö, har projektet nu fått bygglov beviljat och är redo att börja byggas under 2024.

Läs mer

Träbyggnation – en hållbar investering för miljö och plånbok 

Magasinet, Linköpings första kontorshus helt i trä, är ett tydligt bevis på att träbyggnation är både hållbart och kostnadseffektivt. En nyligen gjord testbäddsrapport över Magasinet visar en minskning av klimatpåverkan med 54 procent samtidigt som kostnaden jämfört med en konventionell betongstomme endast ökade med två procent.

Läs mer

”Ibland glömmer man fördelen med att vara först”

Vi fångar in Andreas Lebisch, arkitekt och vår nya affärsutvecklare inom hållbarhet, och dyker ner i arkitekturdebatten, lärdomar från genomförda projekt och utmaningarna med att skala upp det klimatneutrala byggandet.

Läs mer

Viktiga kliv framåt i Järvastaden 

Järvastaden är en växande stadsdel i gränslandet mellan Solna och Sundbyberg som nu tar viktiga kliv framåt i processen genom samrådet för etapp 6, Kv Backklövern m fl. ÅWL har varit aktiva i …

Läs mer

Lärmiljöpodden

Lärmiljöpodden leds av Louise Lindquist Sassene. En podd där vi med gäster från bland annat skolvärlden, byggbranschen och politiken lyfter allt som påverkar och skapar förutsättningar för d …

Läs mer