facebook

Att möta utmaningarna med kreativitet och innovation

För ett tag sedan träffade jag och mina kollegor många av er under festliga former på vår tillfälliga båt i Almedalen. Då pratade vi om klimatomställningens röda tråd som löper genom många av de utmaningar vi måste ta oss igenom. Genom att möta klimatutmaningarnas olika delar med kreativitet och innovation, från minskade utsläpp, via mer lokal försörjning till ökat återbruk och återvinning så har vi faktiskt också mött flera av våra andra utmaningar för att driva affärer genom byggandet idag. Här finns synergier. Här finns potential. Det var vi alla rörande överens om i Almedalen vilket gav oss på ÅWL mycket energi.

”Vi kan bara hoppas att vi kommer se det mod som behövs även i politiken.”

Vi fortsätter med samma fokus framåt för vi vet att det samarbete vi har med kunder, leverantörer och samarbetspartners bara blir viktigare. Jag känner av ert mod och er ambition där vi nu är, mitt uppe i arbetet som klimatomställningen innebär. Vi kan bara hoppas att vi kommer se det mod som behövs även i politiken eftersom klimatfrågan numera är en välfärdsfråga, en rättvisefråga och en ekonomisk fråga. Bara när vi ser dessa synergier och samarbetar kommer vi lösa klimatkrisen.

Till våra kunder och samarbetspartners vill jag säga: Vi hör er. Vi förstår er oro. Vi lyssnar på era utmaningar. Vi delar er ambition och vilja. Vi hjälper till.

Ett tydligt exempel, för att glänta på dörren, är hur vi jobbade med ett av våra pågående stadsutvecklingsprojekt kallat Stansen. Kort beskrivet handlar det om att vi redan i detaljplaneskedet fick möjlighet att klimatberäkna exploateringsgraden och byggnaderna så att kunden kunde fatta kloka beslut tidigt. Detta garanterar minimal klimatpåverkan och minimerar samtidigt riskerna i affären. Christian Zellinger beskriver mer detaljerat på hemsidan vad vårt innovativa arbete har för innebörd när vi blickar framåt. Väl värt att djupdyka i.

I september är det mycket på gång – från Business Arena till Kulturnatt i Norrköping. Hoppas vi ses!

 

 

 

Cecilia Holmström
19 september 2022