facebook

Väddö kan bli årets Årets Stockholmsbyggnad!

 
För femtonde året i rad arrangerar Stockholm Stad en tävling för att utse Årets Stockholmsbyggnad, där stockholmarna själva röstar fram vinnaren. Tio finalister har valts ut av en jury och Väddö Järflotta är en av dessa.

Projektet är så kallade Stockholmshus, ett koncept framtaget av Stockholm stad för att minska bostadsbristen genom att snabbt och kostnadseffektivt bygga nya hyresrätter med rimlig hyra. Stockholmshusen representerar därför så mycket mer än bara bostäder – de är en symbol för framtidens stadsbyggande, särskilt i en tid med utmaningar som bostadsbrist och klimatkris. Det gör oss extra stolta över att vi, tillsammans med Familjebostäder och Skanska, faktiskt har bidragit rent konkret till att skapa ett Stockholm där fler har möjlighet och råd, att bo och leva.

– Äntligen! Vi är jätteglada över att vårt fina projekt är nominerat och att juryn tycker att ett Stockholmshus är värdigt att bli årets Stockholmsbyggnad! Säger Anna Månsson, ansvarig arkitekt,


Juryns utlåtande:
”Ett bra exempel som visar hur stadens koncept med Stockholmshusen skapar fina upplevelsevärden genom omsorgsfull utformning och väl avvägd placering. Fina utvändiga rum har skapats för stadsliv och samvaro. En anpassad skala på husen och lokaler i bottenvåningen bidrar till att skapa en trivsam miljö.”

Årets Stockholmsbyggnad är en årlig tävling där pristagaren röstas fram av stockholmarna. Priset kan gå till såväl en ny byggnad eller park som till en större renovering eller ombyggnation. Tio finalister har valts ut av en jury som utgått från projektens arkitektur, hållbarhet, innovation och betydelse för Stockholm.

Blir det Väddö som kammar hem priset för Årets Stockholmsbyggnad? Det vet vi den 4 juni då vinnaren koras.

Läs mer om Väddö
Läs mer om Stockholmshusen

Kontaktpersoner:

Anna Månsson
Ansvarig arkitekt

Alexander March
Handläggande landskapsarkitekt