Lärmiljöpodden är tillbaka med en fjärde säsong
Höstens ankomst innebär inte bara kyligare temperaturer och färgglada löv – det betyder också att Lärmiljöpodden är tillbaka med en ny säsong.
I säsong fyra tar Lärmiljöpodden itu med några av de mest aktuella frågeställningarna som påverkar våra skolor och lärmiljöer. Vi diskuterar bland annat vad som egentligen hände med det ambitiösa målet att bygga 1000 skolor på 10 år. Hur gick det?
Som vanligt gör vi nedslag i både nya och befintliga lärmiljöer, inomhus såväl som utomhus. Vi undersöker vad som krävs för att skapa effektiva specialsalar, hur det står till med våra kommuners finanser, utforskar den optimala processen för att skapa bästa möjliga skola och tar inspiration från våra grannar i väst när det kommer till att bygga klimatsmarta skolor.
I programmet pratar Louise Lindquist Sassene med gäster som alla är experter inom sina områden om vad bra lärmiljö behöver vara och hur den kan planeras utifrån arkitektur, digitalisering, ekonomi, inkludering, hållbarhet, neurovetenskap, pedagogik, politik, psykologi, staden och tekniken, för att belysa hur allt hänger ihop.
Tillsammans är avsnitten en bra källa för kunskap och inspiration för dig som på något sätt jobbar med lärmiljöer, eller bara är intresserad av miljöerna som utgör Sveriges största arbetsplats.
Lärmiljöpodden har även tidigare vunnit Skolhusgruppens pris ”Högsta betyg Stort A” med motiveringen:
”Lärmiljöpodden är intressant och välgjord med öppna samtal i ett brett spektrum. Louise Lindquist Sassene lyfter perspektiven i viktiga frågor inom olika lärmiljöområden. Resonemangen är lätta att följa även när det blir komplext. Louise håller i podden en trevlig samtalston, är alltid påläst och borrar stringent i frågorna.”
Första avsnittet av den nya säsongen släpps onsdag den 18 oktober. Alla avsnitt hittar du här, samt där poddar finns, som exempelvis Spotify eller Apple Podcast. Glöm inte att följa oss i sociala medier under #lärmiljöpodden.