facebook

Carolina Abarzua Vallejos, ny hållbarhetsansvarig på ÅWL Arkitekter

Carolina Abarzua Vallejos har arbetat på ÅWL Arkitekter i ca ett år och är sedan mars i år ÅWLs nya hållbarhetsansvarig. Hon började som arkitekt för cirka tio år sedan, efter att ha läst till arkitekt vid University of Santiago of Chile. Intresset för hållbarhet har hela tiden funnits med och 2016 tog Carolina en extra master i ”Certification of Sustainable Design and Bioclimatic Architecture i Unversidad de Barcelona”.

– Jag känner mig privilegierad att få jobba i en otroligt spännande bransch och med de hållbarhetsutmaningar som vi står inför. Det vi gör idag påverkar generationer framåt så vi måste hela tiden komma ihåg att hållbar utveckling är en utveckling som tillfredsställer dagens behov utan att äventyra kommande generationers behov, säger Carolina Abarzua Vallejos, hållbarhetsansvarig på ÅWL.

ÅWL kombinerar kompetenser inom arkitektur och landskapsarkitektur och arbetar hela tiden med de tre aspekterna inom hållbarhet; den ekologiska, den ekonomiska och den sociala. Till vår hjälp använder vi verktygen BIM, visualisering och kommunikation och drivkraften är att genomgående skapa arkitektur med hållbara kvalitéer, från idé till färdigställande.

– På ÅWL utmanar vi både oss själva och våra kunder att gå mot klimatneutralitet. På så sätt kan vi vara med och stärka utvecklingen i branschen mot en mer hållbar framtid. Vi arbetar proaktivt genom att utbilda, testa och workshopa för att möta kommande krav från våra beställare. Vi arbetar tillsammans med andra aktörer för att styra kursen mot ett mer hållbart samhälle, säger Carolina Abarzua Vallejos.

Läs mer om ÅWLs erbjudande inom hållbarhet här