facebook

ÅWL i Norrköping anställer Lars-Erik Elmqvist

Från och med den 1 april välkomnar vi Lars-Erik Elmqvist till ÅWL i Norrköping. Lars-Erik kommer närmast från Sandellsandberg Arkitekter och har tidigare arbetat hos bland annat Tengbom och Wester + Elsner Arkitekter.

Berätta, vem är du?
Jag heter Lars-Erik Elmqvist och har jobbat som arkitekt i sju år. Jag är uppväxt i Lindesberg i Bergslagen och jag älskar natur och friluftsliv. Tidigt upptäckte jag att jag tycker mycket om att skapa med mina händer och jag har alltid älskat att teckna.

Vad är det bästa med arkitektyrket?
Jag brinner för att skapa hus och rum tillsammans med andra människor. Att få påverka människor genom arkitektur är jätteviktigt för mig. I mitt arbete får jag möjligheten att skapa något nytt som både gör ett avtryck och varar över tid, samtidigt som jag lär mig nya saker varje dag. Roligare än så kan man inte ha det på jobbet!

Varför valde du att börja på ÅWL?
Jag vill jobba hos ÅWL då de har spännande uppdrag och en härlig företagskultur.  Företagets kultur stämmer väl med mina värderingar, det finns en gemenskap och generositet hos anställda i företaget som smittar av sig. Nivån på uppdragen är hög hos ÅWL, något som självklart är viktigt eftersom jag vill påverka omgivningen och samhället med mitt arbete. Så jag ser fram mot att bli en del av företaget och fortsätta utveckla projekten tillsammans med mina nya kollegor.

Vad i din karriär hittills är du riktigt stolt över?
Jag har haft förmånen att få jobba med många projekt som jag är stolt över. Men just nu är jag extra stolt över att ha ritat fina småhus med speciellt fina fasaddetaljer och tak. Och självklart ser jag fram mot att de blir byggda inom en snar framtid!