facebook

Ideal of Sweden

Ett elegant kontor med stor variation – utformat efter människors olika behov under en arbetsdag. Det beskriver iDeal of Swedens nya huvudkontor i Norrköping, där vi har ritat inredningen. Med plats för det professionella arbetet, de livfulla sociala mötena, och den lugna vrån för återhämtning. 

Identitet och behov

iDeal of Sweden är ett globalt modevarumärke inom accessoarer och mobiltillbehör. Tidigt i samarbetet skapade vi oss en förståelse för företaget som helhet – från varumärke och identitet, till behov som finns i det dagliga arbetet. Genom intervjuer och enkäter har medarbetarna involverats i processen och stort fokus har lagts på att skapa en socialt hållbar arbetsmiljö med utgångspunkt i medarbetarnas behov.

Projektfakta

Vad: Huvudkontor för iDeal of Sweden
När: Under 2019
Beställare: iDeal of Sweden AB
Omfattning:
4 våningar, totalt 1400kvm
Kontaktperson: Martin Kihlberg/Lukasz Krupinski

Variation

Variation blev ett nyckelord i inredningskonceptet, att skapa olika typer av platser för människors olika behov. I konceptarbetet fokuserade vi på fyra huvudteman – valfrihet, social interaktion, återhämtning och identitet.

– Vi ville utforma en varierad kontorsmiljö med både sociala och lugna platser, där olika behov kan uppfyllas. Kontrasten mellan öppna landskap, tysta rum, ståbord och lounge-ytor med soffgrupper skapar möjligheter för medarbetarna att hitta sin optimala arbetsmiljö, säger Lukasz Krupinski, arkitekt på ÅWL.

Avskalat möter organiskt

Platsernas kontrasterande stämningar förstärks genom olika uttryck i form, material och kulörer. Formspråket bidrar till att skapa miljöer bättre anpassade för olika aktiviteter och en förstärkt upplevelse av exempelvis fokus eller avslappning.

– De öppna kontorslandskapen har ljusa kulörer och ger goda förutsättningar för effektivt arbete. Platser för återhämtning har ett mjukare, organiskt formspråk med varmare kulörer och taktila material, för att skapa en stress-reducerande atmosfär, säger Martin Kihlberg, inredningsarkitekt på ÅWL.

Inredningskonceptet som helhet bidrar till att stärka företagets professionella identitet men visar samtidigt den sociala företagskulturen. Nu hoppas vi på många roliga stunder i det nya kontoret för alla på iDeal of Sweden!