facebook

Elite Grand Hotel

Elite Grand Hotel har fått ett nytt entréplan med reception, lobby, konferensrestaurang och frukostservering. Uppdraget var att rusta upp dessa delar och även genomföra en flödesanalys för att hitta bästa möjliga flöde i den befintliga lokalen.

Lösningen blev bland annat att öppna upp en passage mellan köket och restaurangdelen som tidigare var stängd. Detta för att optimera lokalen för personalen så de smidigt kan ta sig fram mellan de olika delarna.
– Tack vare den nya passagen sparas mycket tid och bidrar även till en bättre arbetsmiljö. Det har från allra första början varit väldigt viktigt för oss att underlätta för personalen, säger Martin Khilberg, inredningsarkitekt på ÅWL 

Två världar möts
Inredningskonceptet är en brygga mellan de två stilarna Art Deco och Soho House. Byggnaden är från tidigt 1900-tal med renoveringar från 1980-tal. Därför var det viktigt att hitta en balans mellan de olika tiderna och stilarna. Det första man möts av i entrén är den pampiga receptionsdisken med mässingdetaljer. Loungedelen strax intill är inrett med en mjuk framtoning med soffor, pallar, puffar och mattor i en kulörstark färgpalett.
– Konceptet är lekfullt och öppensinnat med oväntade möten och kombinationer, där glammigt möter rustikt, säger Martin Khilberg. 

Flexibilitet och funktionalitet
Restaurangdelen har en flexibel möblering med både höga och låga sittplatser för att kunna anpassa rummet och möblerna efter situation. Den långa bardisken kan fungera som en restaurangdel såväl som serveringsyta vid behov. Att det pampiga och traditionella är anpassade efter moderna behov och funktioner har varit en självklarhet.

Projektfakta

Beställare: Elite Grand Hotel, Norrköping
Storlek: Lobby och restaurang på entréplan
Kategori: Inredning
År: 2017
Fotograf: Dana Ozollapa