facebook

Beckers konstnärsstipendium 2019

ÅWL ritade utställningen för Beckers konstnärsstipendium 2019, som delades ut till Theresa Traore Dahlberg.

För trettioandra året i rad delar Becker ut sitt konstnärsstipendium som i år delades ut till Theresa Traore Dahlberg. I år fick ÅWL Arkitekter uppdraget att rita utställningen som visas på Färgfabriken.

Utställningen är i Färgfabrikens stora sal och ÅWL ritade in en entré för att skapa ett dramatiskt möte med utställningen. Besökaren möts redan i trappan av verkets skuggverkan och reflektion i golv, tak och vägg. Den nya entrén tillåter besökaren att gå nära själva verket som är en fyra meter hög installation i koppar. Installationen är mycket dramatisk med sin ljussättning och kopparplattorna och dess skuggverkan ger olika effekter beroende på om man är nära eller långt bort. Besökaren rör sig sedan genom verkets skugga mot öppningen ut mot den stora salen där övriga skulpturer och installationerna visas.

Theresa visar både skulptur och film i sin utställning. Hon undersöker genom installation, skulptur och video delar av Burkina Fasos kulturhistoria, svensk industri och värdet av arbete och varor som sätts i relation till plats, tid och kontext.

 

Projektfakta

Namn: Beckers konstnärsstipendium 2019
Beställare: Färgfabriken
Storlek: 650 kvm
Kategori: Inredning
Datum: februari 2019
Fotograf: Fredrik Sweger
Arkitekt: Alexandra Molin