facebook

Vaktstugan 4 är nominerad till Årets byggnad i Sundbyberg!

Vaktstugan 4, ett av tre kvarter i området Stora Ursvik i Sundbyberg som ÅWL Arkitekter ritat på uppdrag av Wåhlin fastigheter, är nominerat till Årets byggnad i Sundbyberg 2020.

— Det känns fantastiskt kul att Vaktstugan 4 blivit nominerad, det är ett projekt vi verkligen är stolta över! Det är ett ambitiöst projekt på många sätt: miljömässigt med Miljöbyggnad silver, arkitektoniskt med fasadgestaltning med gedigna material och generellt finns en stor omsorg för detaljer i bostädernas utformning, säger Sofia Grafström, uppdragsansvarig.

Vaktstugan är en 150 meter lång byggnad som ligger i ett område med historiska anor då platsen tidigare inhyst det som hette Försvarets forsknings­anstalt (numera Försvarets forskningsinstitut, FOI). Vaktstugans långa huskropp med närhet till rekreationsområden, förskola och en varierad bebyggelse utgör Forskarområdets stadsfront mot Gamla Enköpingsvägen. Långsiktighet har varit centralt och fokus har lagts på energieffektivitet med bland annat solceller på taket, hållbara material, avloppsåtervinning i källaren och en rikt utsmyckad gård med planteringar för en ökad biologisk mångfald.

Läs mer om Vaktstugan här

Sundbyberg kommuns hemsida kan du se Vaktstugan och de andra nominerade projekten.

Vaktstugan 4