facebook

ÅWL vidare i Sollentunas tävling om Kilen

Nu står det klart att vårt förslag, framtaget tillsammans med Serneke, People Like Us och Urban Responsibility är en av två finalister i idétävlingen om framtidens markområde Kilen, Helenelund.

Sollentuna kommun bjöd under 2016 in aktörer inom stadsbyggnadsområdet för att delta i tävlingen för utvecklingsarbetet av området. Ambitionen är att Kilen ska fyllas med ett innehåll som berikar denna del av Stockholmsregionen. En utvärdering är nu gjord och bedömningskriterier har varit att förslaget ska ha ett nytänkande sätt att ta tillvara platsens unika förutsättningar, utnyttja läget och tillgängligheten till platsen samt vara genomförbart.

Vi är stolta och glada över att Sollentuna Kommun tycker att vårt förslag uppfyller dessa kriterier! Sollentuna indoor Beach and Sport Tower är en multifunktionell destination med inomhusstrand, spa och möjligheter för sport och kultur.

– Vi ville skapa en destination som erbjuder något helt nytt i Stockholmsområdet, en plats man gärna stannar länge. Konceptet med varmt klimat året runt skulle locka soldyrkare från hela länet. Bidraget innehåller förutom stranden även hotell, moderna sportytor, mötesplatser, boende, restauranger, nöjesscen och kontor. Ett resmål du slipper flyga till, där man går i t-shirt året om, säger Jacob Haas, VD på ÅWL Arkitekter.

Nästa steg är att kommunen kommer att teckna ett avtal med båda förslagsställarna om att fortsätta utveckla idéerna. Efter ett till två år kommer kommunen välja vilket förslag de slutligen vill gå vidare med.

Vi ser fram emot det fortsatta arbetet tillsammans med Sollentuna Kommun!

Bidraget innehåller förutom stranden även hotell, moderna sportytor, mötesplatser, boende, restauranger, nöjesscen och kontor