facebook

ÅWL vinner i Rinkeby!

ÅWL arkitekter är en av vinnarna i en idétävling utlyst av SISAB (Skolfastigheter i Stockholm AB) och Sveriges Arkitekter. Syftet med den allmänna idétävlingen var att samla in intressanta och innovativa idéer kring framtidens skola. ÅWLs lösning visar hur skolans rum kan spela en aktiv roll för att främja en miljömässig och social hållbar utveckling i hela stadsdelen Rinkeby – samtidigt som den ökar fastighetsvärdet i skollokalerna.

– Vi är fantastiskt glada över att vara en av vinnarna i den här viktiga tävlingen. Vi har tagit fram en ny arbetsmetod som bygger på hur det befintliga beståndet av byggnader, skollokaler eller annat, kan användas för att lyfta och stärka utvecklingen av ett lokalsamhälle, säger Döne Delibas, arkitekt och expert på social hållbarhet.

ÅWL delade andraprisplatsen med AndrénFogelström Arkitekter & Land Arkitekter. Första pris i tävlingen Morgondagens Rinkeby gick till Okidoki Arkitekter. ÅWLs arbetsgrupp bestod av arkitekterna Hanna Ruta, Döne Delibas och Maria Glassel samt landskapsarkitekterna Martin Berge och Patrik Olsson.

Se hela tävlingsförslaget här:

Dela Läka