facebook

Jimmy Esberg vann årets Draknästet på Business Arena

Med idén Fenix kammade Jimmy Esberg och hans lagmedlemmar hem segern i Draknästet, en tävling för unga inom arkitekt- och fastighetsbranschen.

Årets tema var ”Från linjär till cirkulär ekonomi” och Jimmys lag presenterade sin idé Fenix där lokaler som ska genomgå hyresgästanpassningar scannas av för att hitta och katalogisera potentiellt återbrukbara byggnadskomponenter. Komponenterna läggs sedan ut i en digital tjänst där dessa matchas mot andras behov.

— Med Fenix kan vi på ett snabbt och enkelt sätt matcha säljare och köpare för ett ökat återbruk av byggnadskomponenter som i nuläget tyvärr slängs. Vi är övertygade om att detta kan vara en nyckel till förändrade konsumtionsmönster och en attitydförändring inom branschen, säger Jimmy Esberg.

Idén togs emot väl av juryn bestående av Per Bolund, Finansmarknads- och bostadsminister (MP), Ylva Sarby Westman, vice vd, Kungsleden, Micael Dahlén, författare och professor vid Handelshögskolan Stockholm samt Anna Graaf, hållbarhetschef på White Arkitekter.

 

ÅWL:s Jimmy Esberg (näst längst till vänster) och hans lagmedlemmar tillsammans med Finansmarknads- och bostadsminister Per Bolund.