facebook

Möt vår landskapspraktikant Oskar

— Det som lockar mig till yrket som landskapsarkitekt är att kunna skapa miljöer där vi trivs men som också är i samklang med naturen. Mixen av biologi, ekologi och att samtidigt få vara kreativ gör att många moment inom ämnet är spännande för mig.

En viktig poäng med landskapsarkitektur för mig är att få människan att distraheras positivt. Genom att föra människan närmare intressant grönstruktur kan man förhoppningsvis dras in i nuet för att få en liten paus i den ständigt socialt surrande tillvaron med telefoner, jobb och måsten.

Praktiken här på ÅWL ger mig möjlighet att få möta ”den riktiga världen” utanför skolan. Blandningen av uppgifter ger mig en bra språngbräda in i arbetslivet då jag är sysselsatt i flera projekt. Jag får jobba med allt från solstudier, växtkombinationer till laserskärare. Att ÅWL jobbar så tätt och öppet mellan hus- och landskapsarkitekter och att de får komplettera varandra gör ju det hela än mer intressant.

Ett av mina favoritprojekt är Quzhou Lumin Park i Kina som bryter barriärer mellan stad och landsbygd samt att det är undervisande inom lantbruk, kulturhistoria och att personer lockas ut och förhoppningsvis blir mindre stressade.

Jag driver även Instagramkontot Plantthatplant och säljer sticklingar för att inspirera och sänka tröskeln för alla som vill odla hemma!

 

 

Oskar Widmark går sista året på Landskapsarkitekt-utbildningen i Alnarp och
gör just nu sin praktik på ÅWL.

Kolla in Oskar Instagramkonto här