facebook

Digital analys och hållbarhet

Klimatförändringarna ställer högre krav på bygg- och stadsplanering. Våra digitala verktyg erbjuder effektiva metoder för att möta och skapa hållbara byggnader och miljöer. Vi använder digital analys för att optimera och säkerställa flera aspekter av byggprojektet, från dags- och solljussimuleringar till livscykelanalyser och energiberäkningar. Detta möjliggör att lösa komplexa problem och minimera klimatpåverkan på ett kostnadseffektivt sätt.

Det hjälper oss också att undvika kostsamma misstag, säkerställa krav och standarder och optimera utformning för både prestanda och hållbarhet.

Klimatpåverkan

Vi arbetar för att minimera klimatpåverkan genom kreativa och hållbara lösningar. Genom att nyttja BIM-modeller simulerar, analyserar och beräknar vi byggmaterials miljöpåverkan samt möjliggör energieffektivisering och nyttjande av förnybar energi för att skapa byggnader med minimalt CO2-avtryck.

Vi hjälper dig med:

– Beräkna CO2-avtryck från material
– Materialanalys för återanvändning och cirkularitet
– Energieffektivisering och övergång till förnybar energi
– Klimatanalys och åtgärdsförslag för CO2-reduktion
– Hållbarhetsgranskning för att undvika kostsamma justeringar

Fördelarna med att använda digitala anlyser

Kostnadsbesparingar

Tidiga analyser identifierar hållbarhetsproblem och möjliggör korrigeringar innan de blir kostsamma, vilket minskar risken för dyra ändringar senare i projektet.

Optimerad resursanvändning

Genom digital analys kan vi effektivt testa och planera form, materialval och energieffektivitet, vilket maximerar resursanvändningen och minskar miljöpåverkan.

Förbättrad hållbarhet

Tidig integrering av hållbarhetsaspekter i projektets utformning förbättrar byggnadens långsiktiga miljöprestanda och bidrar till att uppfylla hållbarhetsmål.

– Genom att använda BIM-modeller för att simulera och analysera klimatpåverkan, skapar vi hållbara och energieffektiva byggnader med god kontroll över projektets koldioxidavtryck.

Fredric Sundström
Byggnadsingenjör, BIM-ansvarig

Analyser i tidigt skede – Klimatanpassning

Framtidens extremväder ställer höga krav på klimatanpassad och hållbar arkitektur. Genom att använda digitala verktyg och BIM-modeller för att analysera mikroklimat, vindförhållanden och dagvattenhantering, utvecklar vi motståndskraftiga strukturer som klarar av extremvärme, kraftigt regn, starka vindar och luftföroreningar. Vi fokuserar på att minimera klimatpåverkan med målet att skapa projekt som inte bara står emot framtidens klimatutmaningar utan även inspirerar till en mer hållbar framtid.

Vi hjälper dig med:

– Platsanalys och klimatvägledning:
Vi identifierar risker och föreslår förbättringar för ökad klimatanpassning, inklusive dagvattenhantering och bedömning av översvämningsrisker.

– Mikroklimat och vindförhållanden:
Vi analyserar mikroklimat och vindförhållanden för att optimera slutresultatet.

– Dagsljusanalys och massahantering:
Vi genomför dagsljusanalyser och massahanteringar för att skapa effektiva och hållbara lösningar.

Med analyser i tidigt skede kan vi få:

Förbättrad resiliens

Effektiv riskhantering

Genom att simulera och analysera klimatets påverkan kan projektet proaktivt identifiera och åtgärda potentiella risker innan byggstart, vilket minskar kostsamma förändringar senare.

Optimalt resursutnyttjande

Modellbaserade klimatanpassningar tillåter detaljerad planering och användning av resurser, vilket leder till effektivare byggprocesser och minskad miljöpåverkan.

Genom klimatanpassning och digitala analyser kan vi proaktivt identifiera både risker och möjligheter, vilket gör det möjligt att utforma projekt som inte bara står emot extremväder, utan också är designade för långsiktig hållbarhet och motståndskraft.

Datadriven BIM och automatisering

Genom datadriven BIM och automatisering använder vi information för att tidigt skapa en gemensam datamiljö där analyser, simuleringar och antaganden prövas mot det faktiska projektet och platsen. Datadrivna insikter och automatisering i realtid ligger till grund för att fatta snabba, informativa beslut med mindre risk och förbättrat resultat. Vår metod möjliggör förbättrad hållbarhet, förutsägbarhet och ökar vinst för våra kunder med minskad risk.

Med hjälp av datadriven BIM och automatisering kan vi:

Identifiera och undvika kostsamma fallgropar tidigt i projektet

Snabbt simulera och jämföra olika scenarier för bästa resultat

Datadriven BIM möjliggör snabba simuleringar av olika design- och byggscenarier. Detta gör att teamet enkelt kan jämföra hur olika beslut påverkar exempelvis tid, kostnad och miljöpåverkan. Genom att testa olika alternativ i ett tidigt skede kan man optimera projektet och välja den lösning som ger det bästa resultatet utifrån projektets mål.

Möjliggör informativa beslut med datadrivna insikter och realtidsanalys

Med datadrivna insikter och realtidsdata kan vi fatta välgrundade beslut.

Vi hjälper dig med att:

– Identifiera och undvika kostsamma fallgropar tidigt
– Analysera och optimera utformning
– Se till att ge dig förutsättningar för informativa beslut tidigt

Med datadriven BIM och automatisering kan vi forma projekt genom att snabbt simulera scenarier och fatta informerade beslut, vilket öppnar dörrar till nya möjligheter och minimerar risker.

Några av våra projekt

  • Vågen – Förskola och äldreboende

    Vågen – Förskola och äldreboende

    FÖRSKOLA OCH BARN ÄLDREBOENDE/VÅRDBOENDE SOL- OCH DAGSLJUSanalyser STÄRKA BEFINTLIGA KVALITETER I området Fyrklövern, Upplands Väsby, tar vi nästa steg…

    Läs mer

  • Bergahöjden

    Bergahöjden

    Bergahöjden 4 är ett nytt bostadshus i Österåker, nära Åkersberga centrum, som tillsammans med de befintliga byggnaderna på platsen…

    Läs mer

  • Lövholmen

    Lövholmen

    På Lövholmen omvandlas det tidigare industriområdet till en tät, levande stadsdel med ca 1800 nya bostäder och lokaler för…

    Läs mer

  • Instrumentvägen, Örnsberg

    Instrumentvägen, Örnsberg

    Målet med detaljplanen är att skapa förutsättningar för en levande stadsmiljö som är väl integrerad med omgivningen. Området ska…

    Läs mer