facebook

Vi deltar i Open House den 1 oktober – Välkommen till Lilla Kvarnholmen!

Sista veckan i september öppnar Stockholm upp för spännande arkitektoniska upptäckter och upplevelser. Vi säger verkligen passa på, festivalen är öppen och gratis för alla. Under lördagen den 1 oktober finns vi på plats på Kvarnholmen i ”Kanelbulleparken” – också kallad Lilla Kvarnholmen.

Lilla Kvarnholmen föreställer Kvarnholmen i miniatyr, som det såg ut på den tiden då kvarnarna fortfarande malde mjöl. Utmaningen var att bevara så mycket som möjligt av den befintliga naturen som ger platsen sin gröna och lummiga karaktär och samtidigt skapa en tillgänglig lek- och mötesplats för boende och besökare. Här kan barnen ”laga mat”, leka affär i en liten Konsumbutik, leka på båten Tre kronor och åka rutschbana på en miniatyrvariant av en gamla kvarnen Tre kronor. Lekplatsen har blivit en populär destination för barnfamiljer där man kan leka, grilla korv, spela boule, klättra eller bara njuta av den fina utsikte.

 

Datum: Lördagen den 1/10

Tid: Kl 13-15

Vad: Vi bjuder på bullar, kaffe, must och tipspromenad för de små!

Plats: Lilla Kvarnholmen, Rågvägen 12, 131 31 Nacka

Open House grundades i London 1992 av Victoria Thornton, vars vision var att riva barriärerna mellan arkitektkåren och allmänheten. Därför bjöd hon in Londons invånare till öppet hus där de fick chansen att uppleva hur arkitektur utvecklar staden. Open House var fött. Sedan dess har festivalen etablerats i 35 storstäder över hela världen, och lockar över 1 miljon besökare varje år.

Vi ses där!