facebook

ÅWL:s Camilla Berggren-Tarrodi i vinnande laget

Genom att sätta rivningsarbetaren i centrum och ge den superkrafter tog det vinnande teamet hem segern i Re:Bygg hackathon med sitt förslag A2A.

Tillsammans med Ann Charlott Hästö, Jarl Bengtsson och Maja Lindborg tog ÅWL:s Camilla Berggren-Tarrodi fram konceptet A2A, Avfall till Användning, som tog hem både juryns och publikens pris.

Lösningen går ut på att byggnadsdelarna som ska rivas märks med en optisk kod som sedan rivningsarbetaren läser av med mobilen och då får en rivningsmanual med all information som behövs för att kunna riva på ett sådant sätt att återvinning och återbruk maximeras.

— Vi har all kunskap om hur vi bör riva för att återvinna och återbruka, men idag kommer den inte ut till den som faktiskt gör jobbet. Vi vill ge rivningsarbetaren superkrafter, säger Camilla.

Re:Bygg hackathon anordnas av Cirkulära Kronoberg och Kalmar Län för att öka innovationskraften och bidra till förändring i byggbranschen. Lagen fick under tre dagar i uppdrag att ta fram lösningar för att möta utmaningar kring återanvändning, rekonditionering och återvinning på en industriell skala.

 

 

Camilla Berggren-Tarrodi