facebook

ÅWL och Vincero tar fram stadsstruktur i Storängen

Vi är stolta över att av Vincero AB få uppdraget att ta fram stadsstrukturen för Etapp 4 i Storängen där Huddinge kommun nu omvandlar det tidigare industriområdet till en levande stadsdel. I planen bedöms minst 1800 bostäder rymmas, men även arbetsplatser, park och god service till de boende. Uppdraget inrymmer att leda en innovativ process som präglas av fokus på social hållbarhet, ekosystemtjänster, mobilitet och digitalisering, och där huvuddelen av det kreativa arbetet görs tillsammans med kommunen.

— Det känns fantastiskt att vi tillsammans med Vincero får arbeta vidare i Storängen, en plats vi känner väl till sedan tidigare etapper och där vi har arbetat med struktur, hus och landskap, säger Sara Revström landskapsarkitekt och affärsutvecklare inom stadsbyggnad.

Stadsdelen Storängen kommer totalt att kunna rymma över 5000 bostäder och är med sin närhet till såväl Huddinge Centrum som till utvecklingsområdet Flemingsberg och Spårväg Syd en viktig pusselbit i Huddinge kommuns utveckling.

 

Huddinge kommuns hemsida kan du läsa mer om etappen och projektet.