facebook

Vi inleder samarbete med spelutvecklare

Nu fortsätter vi satsningen på Virtual Reality genom att inleda ett samarbete med spelutvecklingsföretaget FutureGames. Som första arkitektkontor i Sverige kommer vi på detta sätt att använda spelbranschens kompetens för att utveckla realistiska 3D miljöer i skala 1:1. Syftet är att ytterligare förbättra upplevelsen av våra byggnader samt uppleva och förstå de rumsliga lösningarna innan de byggs. Läs mer från pressmeddelandet här:

FutureGames kommer tillsammans med ÅWL att ta fram ett skräddarsytt VR system på plattformen Unreal Engine. Med det nya systemet och Oculus Rift glasögon kommer arkitekterna att tillsammans med sina kunder röra sig genom en virtuell version av projektet. Detta kommer att bidra till bättre kommunikation och presentation av projekten samt öka kunskapen om rumsliga upplevelser och rörelsemönster.

”Vi är övertygade om att Virtual Reality kommer att revolutionera hur vi arkitekter presenterar och planerar våra projekt i framtiden. Genom att arbeta med duktiga spelutvecklare får vi nu möjlighet att ytterligare ligga i framkant med den utvecklingen.” säger Sofia Grafström, BIM strateg på ÅWL.

FutureGames är en del av ChangeMakerEducations, en högre utbildning för framtidens spelutvecklare. Tillsammans med experter från spelvärlden erbjuder man även rådgivning och utveckling av skräddarsydda lösningar.

”I spelbranschen har vi länge arbetat med att skapa grafiskt realistiska 3D miljöer och för oss är det otroligt roligt att nu få applicera vår kunskap på utvecklingen av fysiska miljöer. Vi har väntat på det här tillfället och vi ser fram emot att arbeta med ÅWL. ” säger Mattias Escudero Liljeqvist, utbildnignsansvarig på FutureGames.

Ansvariga på ÅWL är Sofia Grafström och Nassir Kassab. Projektet sammanfaller med att ÅWL nu stärker organisationen med expertkompetens inom BIM. Nassir Kassab blir BIM ansvarig och kommer att utbilda och ansvara för att projektörerna har rätt kunskap och rätt redskap för BIM. Han efterträder Sofia Grafström som nu tar ett övergripande ansvar för företagets strategiska satsning på BIM.

”Det här samarbetet är ett naturligt nästa steg för oss. Vi har i flera projekt sett värdet av att kommunicera med hjälp av BIM och 3D-modeller av våra projekt.” säger Nassir Kassab, BIM ansvarig på ÅWL.

Samarbetet inleds under våren och den första demoversionen kommer att vara klar under sommaren.