facebook

Fredrik Drotte och Rune Torbjörnsen stärker ÅWLs styrelse

ÅWL Arkitekter har stärkt sin styrelse med två nya ledamöter, Fredrik Drotte som är affärsområdesansvarig stadsutveckling inom ÅWL och Rune Torbjörnsen som är senior advisor och rådgivare till tillväxtföretag samt vd för Torbjörnsen & Partners.

-Vi är så glada över att ha både Fredrik och Rune i vår styrelse. Fredrik bidrar bland annat med sin unika kompetens inom stadsutvecklings- och planeringsprocesser och Rune kompletterar oss med sin långa erfarenhet av företagande och affärsutveckling inom ett flertal designrelaterade branscher. Både Fredrik och Rune har stort intresse för innovation, utveckling och hållbarhet vilket är viktigt för oss som arkitektkontor, säger Sara Revström, styrelseordförande ÅWL Arkitekter.

Fredrik Drotte har en bakgrund som stadsutvecklingschef och planchef i Väsby kommun, planarkitekt inom Österåkers kommun samt som arkitekt hos Lomar Arkitekter och egen konsultverksamhet. Fredrik är också vice ordförande inom Sveriges Arkitekter.

-En viktig del av mitt arbete är att kommunicera det vi inom ÅWL brinner för, nämligen stadsutveckling genom arkitektur. Därför tycker jag att det är extra kul att även få möjligheten att påverka både företaget och branschen i stort genom det centrala arbete som styrelsen gör, säger Fredrik Drotte.

Rune Torbjörnsen har stor erfarenhet av att utveckla framgångsrika företag genom att tillföra nya perspektiv med tydligt affärsfokus. Hans omfattande internationella erfarenhet bidrar också till en extra dimension som styrelseledamot.

-Vi lever i en föränderlig värld och vi behöver hela tiden utmana befintliga affärsmodeller så vi utvecklas i harmoni med samhällsutvecklingen. ÅWL är ett företag som satsar på nya metoder, utveckling och nära samarbete med sina kunder, tre förutsättningar för att skapa rätt riktning för framtiden. Något som jag hoppas kunna stärka ytterligare som styrelseledamot, säger Rune Torbjörnsen.

 

Övriga i styrelsen är:

Peter Henriksson

Håkan Steinbüchel

Sara Revström, styrelseordförande

Patrik Olsson (arbetstagarrepresentant)

Styrelsen