facebook

Finnboda Terrass nominerad till Stadsbyggnadspris

Finnboda Terrass är nominerat som en av tio byggnader till Stadsbyggnadsutmärkelsen 2017 i Nacka. I år bjuder Nacka kommun in allmänheten till att vara med och rösta fram årets byggnad.

Finnboda Terrass nomineras med motiveringen: ”I Finnboda står dessa robusta flerbostadshus som fyrtorn vid vattnet, med tegelfasader i olika nyanser av grått och karaktäristiska detaljer i murningen i sockelvåningen. Byggnadernas trekantiga form förstärks av att balkongerna minskar i sin utbredning ju högre upp i byggnaden man kommer. Husens toppar, de två översta våningarna, är olika och glänser i metall.”

– Det känns fantastiskt roligt att vi är nominerade! Vi är så stolta över det här projektet. Hela Finnboda är unikt: ursprungligen låg här ett varv där det byggdes stora skepp och spåren finns kvar i både byggnader och mark. T ex går cykelbanan under den imponerande krantraversen som står kvar. Enligt stadsplanen så är fotavtrycket triangulärt, det ger en luftighet till hela området och vattenutsikt både för husen bakom och framför, Finnboda Udde och Finnboda Pirar som ÅWL också ritat. Samt för alla lägenheterna i punkthusen, fyra stycken per plan. Materialen är äkta och taktila: tegel i murning och fasadelement och zinkplåt som åldras vackert. Vi har ritat med känsla och HSB har byggt med kvalitet! Säger Anna Månsson, ansvarig arkitekt för Finnboda Terrass.

Omröstningen pågår 23 oktober till 9 november. Prisutdelningen blir den 20 november i Nacka stadshus.

Läs mer och rösta här Stadsbyggnadsutmärkelsen

Läs mer om Finnboda Terrass