Länsförsäkringar

I nära samarbete med Länsförsäkringar Östgöta har ÅWL tagit fram ett nytt kontorskoncept till bolagets nya lokaler i Magnentus Tower. Konceptet tog utgångspunkt i att skapa positiva kundupplevelser, där trygghet och tillgänglighet var centrala delar. Resultatet blev ett interiört koncept som också harmonerar med Länsförsäkringars visuella identitet.

Projektet omfattar tre våningar med många olika typer av rum som entré, kundmottagning, kontorslandskap, lounge och mötesrum samt kafeteria för medarbetare och möjlighet för kundevent och möten. En av utmaningarna har varit att kombinera tillgänglighet med bankens krav på hög säkerhet.

Inredningskonceptet hämtar mycket inspiration från den östgötska naturen och lokalerna är fyllda med mycket grönska för att öka trivsel och skapa en behaglig arbetsmiljö för medarbetarna.

– Vi har tagit in en hel del naturmaterial och textilier som exempelvis ulltyg i inredningen. Färgskalan går i ljusa och gråa naturtoner. Det i kombination med detaljer och inslag från Länsförsäkringars röda signalfärg ger en fin kontrast, säger Martin Kihlberg, inredningsarkitekt.

Projektfakta

När: Färdigställdes 2017
Beställare: Länsförsäkringar Östgöta
Omfattning
: 3 våningsplan, en entré, ca 2000 kvadrat
Kontaktperson: Martin Kihlberg
Fotograf: Björn Lofterud