facebook

3 frågor till Michael Englund, ny hållbarhetsansvarig på ÅWL

Michael Englund är ny hållbarhetsansvarig här på ÅWL Arkitekter. Rollen som hållbarhetsansvarig innebär att Michael ska driva ÅWLs övergripande hållbarhetsarbete och vara vår representant i hållbarhetsfrågor.

Grattis till det nya ansvaret som hållbarhetsansvarig hos oss! Berätta, vem är du?

Tack! Jag är uppväxt i en bruksort där jag hade mycket kontakt med naturen bla genom fiske och friluftsliv. Jag studerade först till möbelsnickare och sedan till arkitekt på KTH. Efter hand har intresset för hållbarhet bara ökat och har blivit som störst sedan mina två barn kom till världen.

Jag brinner för hållbara lösningar och testar dessa regelbundet i vardagslivet. Det är min övertygelse att vi kan leva både hållbart och med en hög standard i våra liv. Men kunskap och medvetenhet är avgörande för att göra rätt val.

Hur arbetar ÅWL med hållbarhetsfrågan?

På ÅWL arbetar vi på en bred front med hållbarhet både mot beställare och inom företaget. Vi ser stora fördelar med att kombinera kompetenser inom arkitektur, landskapsarkitektur, BIM , kommunikation och specialistkompetenser inom hållbarhet. Vi arbetar proaktivt genom utbildning och testverksamheter för att möta upp kommande krav från våra beställare, Men även för att, tillsammans med andra aktörer, delta i att styra kursen mot ett hållbart samhälle.

Hur ser du på framtiden?

Hållbarhet drar numera till sig investeringsvilja, skapar arbetstillfällen och innebär hälsomässiga samt ekonomiska fördelar när faktorn tid räknas in. Det är win-win på flera fronter. Det som kan förbättras är kunskapsnivån och beslutskraften inom vissa områden.
 
Vår vision för framtiden är en hälsosam, giftfri och omtänksam värld med god arkitektur förstås! En värld där byggnader inte längre ses som en belastning på våra resurser utan som en bidragande faktor för en hållbar energiproduktion som samhället behöver. Det finns inga ursäkter! Det är bara att ställa om i full fart!