ÅWLs kontor i Norrköping

2017 flyttade vi in i nya lokaler i Magnentus Tower, mitt i centrala Norrköping. Kontoret ligger högst upp i byggnaden som vi ritat för Magnentus Fastigheter AB. Här uppe hos ÅWL, på 9e våningen, sträcker sig balkongen längs med huskroppen vilket ger en 360 graders vy ut över staden.

Att få designa sitt eget kontor som arkitekt kan vara både en dröm och en utmaning.

­– Det har varit ett otroligt roligt arbete där vi tillsammans skapat vår nya arbetsplats. Utifrån ÅWLs värdegrund och varumärke har vi jobbat fram ett koncept som verkligen andas ÅWL. Den stilrena och stabila grunden som fylls med glädje, inspiration och kreativitet, säger Martin Khilberg, inredningsarkitekt.

Enkelt och naturligt
Det enkla och naturliga har varit vägledande. Inspiration är hämtad från Japans rena linjer och stilrenhet samt Italiens eleganta material. Inredningen består genomgående av tåliga naturmaterial där ambitionen har varit att materialen ska vara så rena och klimatschysta som möjligt. 

– Man ska i princip kunna ställa tillbaka möblerna i naturen som sedan ska kunna brytas ner av naturen själv.

En grön oas att trivas i
Välmående medarbetare är en av grundpelarna i ÅWLs värdegrund. Att skapa bästa möjliga arbetsmiljö som ger trygghet och arbetsro har därför varit självklart i inredningen. Lösningen har bland annat varit att plocka in mängder av träd, grönska och olika typer av växtlighet i det öppna landskapet mellan datorer och skrivbord vilket gör miljön harmonisk och trivsam.
– Enligt forskning mår vi bra av grönska och växter eftersom det ökar vårt välbefinnande och uppfattas som välkomnande. Ett grönt kontor kan till och med minska stress och sjukfrånvaro, säger Martin.

Det oskrivna bladet
Kontoret innehåller flera olika typer av mötesplatser, både för kunder och medarbetare. Här finns ett par mötesrum vars omgivande glaspartier fungerar som tomma skissblock.

Liksom våra projekt fyller vi våra mötesrum med tankar, idéer, kreativitet och skaparglädje. Vi skissar på väggarna, ser projekten växa fram och rummen är i ständig förändring. Vi vill att de ska vara tillåtande och flexibla. Inget är konstant i dessa rum!

Projektfakta

Vad: ÅWLs kontor, Norrköping
När: 2017
Beställare:  ÅWL Arkitekter
Omfattning:
ca 320 kvm